FysioFit voor reumapatiënten

Bijna 2 miljoen mensen in Nederland hebben een vorm van reuma. Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 aandoeningen aan spieren, gewrichten en pezen. De meeste vormen van reuma zijn behandelbaar maar niet te genezen. Door pijn in gewrichten en spieren ga je bewegen misschien liever uit de weg, maar bewegen kan juist veel positieve effecten hebben.

Bewegen is gezond, dat is geen nieuws. Je wordt fitter, energieker, je botten, spieren en pezen worden sterken en je verkleint de kans op hart- en vaataandoeningen. Bij reuma gaan de voordelen nog verder. Naast sterke botten en spieren zorgt bewegen ook voor soepele gewrichten. Een goede conditie leidt tot minder vermoeidheid en bewegen geeft reumapatiënten vaak ook meer zelfvertrouwen, waardoor angst voor inspanning verdwijnt. Tot welke vorm van beweging iemand met reuma in staat is hangt af van de vorm van de aandoening en de belastbaarheid.

Vormen van Reuma
Er zijn veel verschillende vormen van reuma zoals: artritis, artrose, fibromyalgie, bechterew. etc. Klik hier voor een overzicht van alle vormen van reuma. 

FysioFit
Binnen ons paramedisch sportcentrum start binnenkort een beweegprogramma, genaamd FysioFit. FysioFit is een traject van 12 weken waarbij er getraind wordt onder begeleiding van een Fysiotherapeut.

De doelstelling van het beweegprogramma is om naast de positieve effecten van bewegen ook te werken aan haalbare doelstellingen die de deelnemers in samenwerking met de fysiotherapeut maken, om in het dagelijks leven met minder of geen pijn handelingen te verrichten die u graag doet of weer wilt doen. Tijdens het beweegprogramma zal educatie ook een belangrijke rol spelen. De fysiotherapeut geeft dan uitleg over de belastbaarheid van het lichaam bij mensen met reuma en de fases van herstel die nodig zijn om uw lichaam meer belastbaar te maken en uw conditie te verbeteren

Aanmelden?

U kunt gebruik maken van een vrijblijvend intake gesprek.

Klik hier om u aan te melden!