Martijn van Hees

Hallo, mijn naam is Martijn van Hees, geboren en getogen in Langedijk.
Samen met mijn vriendin hebben we 2 kindjes.

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te klussen, te judo-en met mijn zoontjes en er lekker op uit te gaan met ons gezin.
Na het afronden van de opleiding CIOS in Overveen, ben ik in 2003 gestart met ProFit, toen nog aan de Dorpsstraat in Zuid-Scharwoude.

Voor, en ook tijdens deze periode, werkte ik bij een groot sportcentrum in Hoorn. Naast het geven van zwemlessen en veel verschillende vormen van fitness mocht ik meer dan 20 uur in de week Judo les geven. Voornamelijk aan kinderen tot 12 jaar. Later ben ik mij gaan specialiseren in technisch judo, ook voor volwassenen.

De dynamiek en voornamelijk het biomechanische van deze sport trok mijn interesse. Dit ben ik later gaan vertalen naar sport en kwam al snel in aanraking met mensen die hun sport niet meer op het niveau konden beoefenen wat ze wilde, dit door blessures veroorzaakt door een verstoring aan het mechaniek van het lichaam.

Samen met de persoon doelen stellen en opzoek gaan naar oplossingen om weer vrij te kunnen bewegen, mensen helpen weer te kunnen doen wat ze graag willen; dat werd mijn missie.

Om dat nog beter te kunnen doen ben ik de opleiding tot fysiotherapie gaan volgen. Nu ben ik alweer jaren fysiotherapeut, maar gebruik mijn kennis over sport en bewegen nog heel intensief.
Ik geloof er niet in dat mensen weken achter elkaar bij mij op de behandelbank moeten liggen en ik ze moet masseren. Nee. Soms is het een paar keer nodig, maar daarna gaan we samen aan de slag.

Door te sporten onder goede medische begeleiding kan je leren hoe je je lijf zelf weer sterk maakt. Zo neemt de belastbaarheid weer toe en kunnen mensen weer doen wat ze willen.