YOGA

Het woord yoga is afgeleid van het Sanskriet woord Yuj dat verbinding betekent. Het gaat dan om de verbinding tussen lichaam en geest. In het Westen wordt yoga voornamelijk geassocieerd met oefeningen die het evenwicht in het menselijk systeem herstellen. Yoga komt oorspronkelijk uit India, ontstaan vanuit het hindoeïsme. Het betekent dan ook samenbrengen of verbinden in het Sanskriet, een oude taal uit dit land. 

Hatha yoga

Door Hatha yoga te beoefenen ben je jezelf aan het trainen om lichaam en geest samen te brengen. Innerlijke rust, met jezelf, anderen en de wereld in harmonie staan door met jezelf in contact te komen en te blijven. Dat is wat je uit Hatha yoga haalt. Je wordt hiermee een krachtig en stabiel persoon. Hatha Yoga kan worden beschreven als een systeem voor zelftransformatie. Het in balans brengen van lichaam, geest en energie om lijden (dukha) te verminderen en geluk (sukha) te vergroten.

Yin yoga

Bij deze vorm van yoga oefen je een serie zittende of liggende houdingen waarbij de spieren ontspannen blijven en waarbij je een lichte druk uitoefent op gewrichten en bindweefsel. Yin Yoga bevordert de beweeglijkheid in de spieren en brengt de geest tot rust. Yin yoga wordt ook wel “bewegend mediteren” genoemd omdat je tijd hebt om te ontdekken wat je voelt in de yin-houdingen. Door het stretchen van de spieren door middel van Yin Yoga, komen spanningen en stress los. Op deze manier creëer je niet alleen ruimte in je lichaam, maar ook in je hoofd en je hart. Yin Yoga kent nog meer voordelen. Zo stimuleert het een goede doorstroming van prana (levensenergie) in het lichaam.

Wat yoga met je lichaam doet
  1. Vergroot je flexibiliteit.
  2. Versterkt je spieren. 
  3. Verbetert je lichaamshouding. 
  4. Versterkt je botten. 
  5. Verlaagt je bloeddruk. 
  6. Helpt je ontspannen. 
  7. Verbetert je bloedcirculatie. 
  8. Verbetert je zuurstofopname.
  9. Maakt je rug sterker
  10. Je krijgt meer energie

Nieuwsgierig of yoga iets voor u is? Wilt u een proefles volgen? Neem contact met ons op, u kunt ons bellen 0226344711 of mailen info@profitsport.nl